סיורים קולינריים

סיורים קולינרים במרחב הכפרי של מטה יהודה ועמק האלה

מפגשים של אוכל, אנשים ומקומיות

הצטרפו אלינו לחוויה ייחודית בעלת ערך מוסף המשלבת קיימות, אוכל מקומי ועונתי ומפגש עם היצרנים המסורתיים של האיזור

איפה נבקר

סיור בהרי יהודה

נתחיל בארוחת בוקר עשירה ומפנקת מהמטבח של לואיזה במלון יד השמונה הכוללת תוצרים ממיטב יצרני האיזור, שפע גבינות, סלטים, מאפים, מותססים, דגים כבושים ועוד.

נשב לשיחה עם נדב מלין, שף המטבח של "לואיזה" ונציג תנועת סלואו פוד בישראל, בה נקבל מן מסגרת לסיפור אותו נחווה במהלך הסיור.

משם נמשיך לבקר עוד שלושה יצרנים קטנים, כל אחד מהם מאסטר בתחומו:

  • בית עיבוד פרי המתמחה בסיידרים ומיצים טבעיים ועוסק במלאכת הצלת המזון ותמיכה בחקלאים הישראלים.
  • דיר העיזים באחרון בהרי יהודה בו מייצרים גבינות בדרך מסורתית עם הרבה כבוד לבעל החיים.
  • מזקקה משפחתית אל מול נוף עוצר נשימה המייצרת שנאפסים מפירות הארץ בצורה טבעית.

סיור בעמק האלה

גם כאן נתחיל בארוחת בוקר עשירה ומפנקת מהמטבח של לואיזה במלון יד השמונה ובשיח מרתק עם נדב מלין.
משם נמשיך לבית קלייה מקומי לקפה בשיטת "סחר הוגן", בו נטעם ונלמד על קפה משלל סוגים.

נסיים ביקב מקומי וייחודי – נערוך טעימות יין מלוות בגבינות ובאוכל כורדי מקומי במרפסת הפסטורלית המשקיפה על כרם הענבים ממנו מכינים את היין.

סיורים פרטיים מותאמים אישית

תרצו סיור שנתפר במיוחד עבורכ.ן?

כאן החוויה מותאמת בדיוק לצרכים ולרצונות שלכם.ן – רק ספרו לנו מה תרצו ואנו נדאג לשאר.

בשונה משאר הסיורים כאן אין הגבלת משתתפים!

*עלות החוויה משתנה ותיקבע על פי אופי הסיור.

למי הסיורים מתאימים?

לכולם! (פרט לילדים) בקבוצות של
10-30 מטיילים (הרי יהודה)
10-40 מטיילים (עמק האלה

משך הסיור

5-6 שעות

עלות החוויה

350 ₪ הרי יהודה
400 ₪ עמק האלה
כולל ארוחת בוקר ואוכל במהלך הסיור

אנחנו לואיזה

התחלנו כעסק משפחתי קטן אי שם לפני 25 שנה, מאז התפתחנו למרכז קולינרי תרבותי הפועל במלון מוגוס ביד-השמונה ושוכן בלב הרי יהודה.
את המטבח שלנו מנהל השף נדב מלין, מרכז תנועת סלואו פוד בישראל. על שם כך הערכים המובילים אותנו במטבח הם אוכל מקומי, טעים ומזין. הם שמביאים אותנו לחקור את מקורות המזון איתו אנו כובדים. אנו בוחרים לעבוד אם יצרנים קטנים ומקומיים שההיכרות עמם היא אישית ומכך בעצם נולדו הסיורים שלנו.
ביום הסיור אנו נותנים הזדמנות לחוות בצורה אישית את הקשר ההדוק שלנו עם היצרנים שבזכותם אנו מצליחים ליימר אוכל טוב, נקי והוגן!
אנו מאמינים שאוכל טוב באמת הוא כזה שמזין את הגוף, את האדמה, את הכלכלה המקומית ואת הסביבה.

אני עדי מוטיל

שפית המתמחה במטבח הטבעי ומובילת הסיורים.
נתחיל בכך שאינני מורת דרך במקצועי אלא שפית, ואולי כאן טמון הקסם.
הסיורים האלו נולדו מתוך תשוקה עזה לקידום תרבות קולינרית עשירה של צריכה מקומית, שימור מלאכות אוכל עתיקות, כלכלה של מערכת יחסים, קהילתיות ופשוט אוכל טוב ומזין.
אני רואה בסיורים האלו הזדמנות מדהימה לספר את ספורם האישי של היצרנים המקומיים, שמעבר להיותם עסק, רוצים לעשות משהו טוב ולתת השראה. זוהי חוויה ייחודית המשלבת בתוכה את הטרואר, התרבות והקולינריה של ההרים.
אני שמה זאת למטרתי שפשוט תהנו, תחוו ותתנו לעצמכם את הזכות להתרגש מאוכל טוב, נקי והוגן.

קצת אוירה מהסיורים שלנו

מעבר לאוכל מופלא תפגשו גם באנשים נפלאים עם תשוקה ואהבה אדירה למה שהם עושים, שרק רוצים להעביר לכם את החוויה הטובה ביותר.